
Sestavine za 4 osebe
- 8 strokov česna
- 4 stroke mlade (mlečne) koruze
- 500 g suhega fizola
- 3 vejice peteršilja
- 500 g svinjskih prekajenih reber
- 5 manjših krompirjev
- 3 zrele paradižnike
- 2 žlici olivnega olja
- bel poper v prahu
- sol
- čili v prahu
- sladka rdeča paprika v prahu
- 3 lovorjevi listi
- voda (po potrebi)
Priprava
Fižol namočim en dan prej. Skuham ga do tričetrt (al dente). Krompir olupim in narežem na kocke. Paradižnike olupim in nasekam na zelo majhne koščke.
Na olivnem olju popražim česen, dodam na večje kocke narezan krompir, fižol z vodo v kateri se je kuhal, koruzo, peteršilj in paradižnik.
Začinim s soljo, belim poprom, rdečo papriko v prahu, čilijem v prahu ter lovorjevimi listi. Po potredi dodam še vodo da so sestavine pokrite.
Kuham cca 1 uro, preverim ali je krompir mehek. Ga poberem ven in pretlačim in vrnem nazaj in pomešam ter kuham še 10 min.
Pri kuhanju enoločnic, golažev in podobno, se ponavadi odločim skuhati največ kar še stoji v največjem loncu, ki ga moja kuhna premore. Tako kar se ne poje shranim v zmrzovalniku na -20°C do 6 mesecev.
Komentiraj