Bučna juha

Sestavine za 4 osebe

  • 1 kg buče hokaido
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • lovorjev list
  • 1 liter goveje juhe (ali polovice kocke)
  • smetana za kuhanje
  • 1 žlička mlete paprike v prahu
  • 1/2 žličke mlete kumine
  • olivno olje
  • sol
  • poper
  • bučno olje

Priprava

Bučo olupim in očistim. Semena lahko shranim, ter popečem v pečici za zdrav prigrizek ali dekoracijo.

Čebulo nasekljam, česen strem.

Na malo olivnega olja popražim čebulo in bučo. Kmalu zatem dodam še česen, začimbe, dobro premešam ter zalijem z juho.

Kuham cca 20min. Dodam smetano za kuhanje, pokuham še kako minuto in odstranim lovorjev list.

S paličnim mešalnikom dobro zmiksam vse sestavine.

Postrežem s kapljico ali dvema bučnega olja in/ali bučnimi semeni.

Be the first to comment

Komentiraj