
Sestavine za 4 osebe
- 1 kg buče hokaido
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- lovorjev list
- 1 liter goveje juhe (ali polovice kocke)
- smetana za kuhanje
- 1 žlička mlete paprike v prahu
- 1/2 žličke mlete kumine
- olivno olje
- sol
- poper
- bučno olje
Priprava
Bučo olupim in očistim. Semena lahko shranim, ter popečem v pečici za zdrav prigrizek ali dekoracijo.
Čebulo nasekljam, česen strem.
Na malo olivnega olja popražim čebulo in bučo. Kmalu zatem dodam še česen, začimbe, dobro premešam ter zalijem z juho.
Kuham cca 20min. Dodam smetano za kuhanje, pokuham še kako minuto in odstranim lovorjev list.
S paličnim mešalnikom dobro zmiksam vse sestavine.
Postrežem s kapljico ali dvema bučnega olja in/ali bučnimi semeni.
Komentiraj