
Sestavine
- 500 g mletega mesa
- 300 g bele čebule
- 3 rdeče paprike
- 1 velika konzerva rdečega fižola
- 1 dl belega vina
- paradižnikova mezga ali paradižnikova omaka (šalša)
- timijan
- bazilika
- čili v prahu
- sladka rdeča paprika v prahu
- mleta kumina
- sol, poper
- olivno olje
- voda (po potrebi)
Priprava
Čebulo nasekljam na zelo majhne koščke in pražim na olivnem olju da se zmehča in porumeni. Nato dodam mleto meso, timijan, čili v prahu, papriko, kumino, baziliko, sol in poper.
Počakam da meso spusti vodo in da ta izhlapi, nato dodam mezgo (ali šalšo) ter zalijem z belim vinom in(ali) z vodo ter kuham 30 min do 1 uro.
Večkrat se zgodi, da najprej skuham ragu in ga nato delček dokončam v chilli con carne “izvedbi”, ostalo pa ohladim in shranim v zmrzovalniku.
Ko je mleto meso gotovo dodam na kocke narezano papriko na olivnem olju, dodam fižol in po potrebi zalijem z vodo. Kuham še caa 30 min do 1 uro.
Postrežem skupaj z naribanim cheddar sirom in/ali kislo smetano.
Ker vsi ne marajo enako (ali sploh pekoče) jed po želji pokapam z kako pekočo omako iz čilija (priporočam tole: Robin Hot original)
Komentiraj