Chilli con carne

Sestavine

  • 500 g mletega mesa
  • 300 g bele čebule
  • 3 rdeče paprike
  • 1 velika konzerva rdečega fižola
  • 1 dl belega vina
  • paradižnikova mezga ali paradižnikova omaka (šalša)
  • timijan
  • bazilika
  • čili v prahu
  • sladka rdeča paprika v prahu
  • mleta kumina
  • sol, poper
  • olivno olje
  • voda (po potrebi)

Priprava

Čebulo nasekljam na zelo majhne koščke in pražim na olivnem olju da se zmehča in porumeni. Nato dodam mleto meso, timijan, čili v prahu, papriko, kumino, baziliko, sol in poper.

Počakam da meso spusti vodo in da ta izhlapi, nato dodam mezgo (ali šalšo) ter zalijem z belim vinom in(ali) z vodo ter kuham 30 min do 1 uro.

Večkrat se zgodi, da najprej skuham ragu in ga nato delček dokončam v chilli con carne “izvedbi”, ostalo pa ohladim in shranim v zmrzovalniku.

Ko je mleto meso gotovo dodam na kocke narezano papriko na olivnem olju, dodam fižol in po potrebi zalijem z vodo. Kuham še caa 30 min do 1 uro.

Postrežem skupaj z naribanim cheddar sirom in/ali kislo smetano.

Ker vsi ne marajo enako (ali sploh pekoče) jed po želji pokapam z kako pekočo omako iz čilija (priporočam tole: Robin Hot original)

Be the first to comment

Komentiraj