
Sestavine za 4 osebe
- 250 g rdeče leče
- 2 manjši rdeči papriki
- 2 manjši zeleni papriki
- 2 rdeči čebuli
- 1 velika konzerva (450 g) rdečega fižola
- 1 velika konzerva (450 g) rjavega fižola
- 1 velika konzerva paradižnika (na kocke)
- paradižnikova mezga (1 žlička)
- olivno olje
- sol
- poper
- čili v prahu
- paprika v prahu
- kumina v prahu
- 1 vejica zelene
- 2 lovorjeva lista
- 3/4 litra zelenjavne osnove (kocka)
- 1 dcl belega vina
- kisla smetana
Priprava
Najprej pripravim vse sestavine: čebulo narežem na manjše kocke, česen strem in drobno nasekljam, fižol odcedim, papriko narežem na trakce, zeleno narežem na manjše kocke.
Na olivnem olju popražim čebulo in česen, dodam papriko in zeleno ter začinim po okusu z vsemi naštetimi začimbami. Dodam paradižnikovo mezgo in premešam. Zalijem z belim vinom in zelenjavno osnovo. Počakam, da zavre in dodam lečo ter kuham 20 min.
Dodam fižol in kuham še cca 20 min.
Ker vsi ne marajo enako (ali sploh pekoče) jed po želji pokapam z kako pekočo omako iz čilija (priporočam tole: Robin Hot original)
Komentiraj