
Sestavine za 4 osebe
- 500g puranjih prsi
- 3 paprike (rdeča, zelena)
- 1 večja čebula
- 4 stroki česna
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1 jušna kocka
- 1 žlica bele moke
- olivno olje
- timijan
- curry
- majaron
- sol
- zeleni poper
- rdeča mleta paprika
- 3-4 dcl vode
Priprava
Meso narežem na trakce in začinim s soljo, timijanom, zelenim poprom ter curryjem. Pustim 30 min, da se začimbe vtrejo v meso.
V ponvi na olivnem olju meso na hitro opečem iz vseh strani. Shranim ga ločeno. Na preostali maščobi prepražim na rezine narezano čebulo. Ko je skoraj gotova dodam še nasekljan česen. Vsebino ponve stresem na meso. Nato v isti ponvo dodam še malo olivnega olja in prepražim na hitro moko in paradižnikovo mezgo ter začimbe: majaron in mleto rdečo papriko. Zalijem z vodo ter dodam jušno kocko. Omako pokuham cca 5 min nakar dodam narezano papriko in vse kar sem že prej pripravil v ponvi (meso, čebulo). Na nizkem ognju kuham cca 1-2h.
Postrežem s testeninami, rižem ali krompirjem.
Komentiraj