
Sestavine za 10 oseb (oz toliko, da napolnemo lonec do vrha)
- 600g piščanca (krila, prsa s kostjo in kožo)
- 2 paradižnika
- 2 čebuli
- 1 steblo zelene
- 200 g graha
- 1 glava brokolija
- 10 manjših krompirjev
- 2 večja korenčka
- 1 šopek peteršilja
- pol žlice paradižnikove mezge
- pol zelenjavne kocke (neobvezno)
- sol, poper
- 1 por
- 1 večja bučka
- 4 stroki česna
- olivno olje
- 1,5 dcl belega vina
- voda
Priprava
Zelenjavo očistim. Korenje, paradižnik, krompir, bučko narežem na manjše kocke. Brokoli razdelim na malenkost večje kose. Čebulo in por na drobno nasekljam. Česen strem. Peteršilj osmukam in nasekljam.
Kot ponavadi enolončnice skuham v največjem loncu zato, ker gre potem preostanek v zmrzovalnik.
V največjem loncu kar ga premore kuhinja na olivnem olju popražim čebulo in por. Dodam piščančje meso, solim in popram ter zalijem z belim vinom. Malo podušim nakar v lonec stresem vse preostale sestavine. Premešam in zalijem z vodo. Kuham cca 40 min na nizkem ognju.
Postrežem z vodnimi žličniki.
Komentiraj