Ajdova kaša z rdečim radičem in hrustljavo panceto

Sestavine za 2 osebi

  • 4 rezine suhe pancete
  • 80g ajdove kaše
  • pol glave rdečega radiča
  • 1 rdeča čebula
  • 0,5 dcL rdečega vina (refošk)
  • 2 stroka česna
  • olivno olje
  • sol, poper

Priprava

Na olju prepražim nasekljano čebulo, nato dodam nasekljan česen ter na manjše trakce narezan radič ter zalijem z vinom. Podušim toliko časa, da radič oveni ter alkohol izhlapi. Dodam ajdovo kašo, zalijem z vodo, solim, popram in kuham toliko časa, da je ajdova kaša lepo kuhana in vpila vso tekočino. Vmes po potrebi zalivam.

Panceto na ponvi spečem tako, da rata hrustljava. Ko se ohladi jo nadrobim na manjše koščke.

Ajdovo kašo dam na krožnik in jo pretresem s panceto. Zraven ponudim še kako svežo prilogo kot na primer: rdeče paprike s feta sirom

Be the first to comment

Komentiraj