Bučkini polpeti

Sestavine za 4 osebe

  • 2 žlici ovsenih kosmičev
  • 4-6 bučk
  • 2 jajci
  • 2 žlice naribanega parmezana
  • 4 žlice naribanega sira (edamec, gauda, …)
  • 1 vejica petršilja
  • 1 čebula
  • 4 stroki česna
  • olivno olje
  • sol
  • poper

Priprava

Bučke naribam, posolim in pustim na cedilu dobre pol ure. Nato jih ožamem in dam v posodo. Čebulo na drobno nasekljam in popražim na olivnem olju. Proti koncu dodam še na drobno nasekljan česen.

V posodo z bučkami dodam naribana sira, praženo čebulo in česen, nasekljan peteršilj ter mlete ovsene kosmiče. Oblikujem v polpete. Položim v zmrzovalnik za 30 minut da ohranijo obliko med pečenjem.

Pečem jih na olivnem olju toliko časa, da dobijo lepo rumeno barvo. Postrežem s kromprirjem v solati in jogurtovim prelivom ali kako drugo omako.

Be the first to comment

Komentiraj