
Sestavine za 4 osebe
- 2 žlici ovsenih kosmičev
- 4-6 bučk
- 2 jajci
- 2 žlice naribanega parmezana
- 4 žlice naribanega sira (edamec, gauda, …)
- 1 vejica petršilja
- 1 čebula
- 4 stroki česna
- olivno olje
- sol
- poper
Priprava
Bučke naribam, posolim in pustim na cedilu dobre pol ure. Nato jih ožamem in dam v posodo. Čebulo na drobno nasekljam in popražim na olivnem olju. Proti koncu dodam še na drobno nasekljan česen.
V posodo z bučkami dodam naribana sira, praženo čebulo in česen, nasekljan peteršilj ter mlete ovsene kosmiče. Oblikujem v polpete. Položim v zmrzovalnik za 30 minut da ohranijo obliko med pečenjem.
Pečem jih na olivnem olju toliko časa, da dobijo lepo rumeno barvo. Postrežem s kromprirjem v solati in jogurtovim prelivom ali kako drugo omako.
Komentiraj