Enchiladas s piščancem

Sestavine za 3 tortilje

  • 3 pčenične tortilje
  • 200g piščančjih prsi
  • 1 rdeča paprika
  • 50g koruze iz pločevinke
  • 1 rdeča čebula
  • 150g cheddar sira
  • 1 dcL pelatov v koščih iz konzerve
  • 0,5 žlice bele moke
  • 1 steblo mlade čebule
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1 dcl goveje jušne osnova
  • 2 žlički jabolčnega kisa
  • 0,5 žličke mlete kumine
  • 1 žlička česna v zrnju
  • 1 žlička mleta rdeča paprika
  • 0,5 žličke čilija (ali manj – po okusu)
  • 0,5 žličke origana
  • 0,5 žličke timijana
  • sol
  • poper
  • sončnično olje

Priprava

Najprej pripravim piščančje prsi. 200g je nekje polovica povprečnih piščančjih prsi. Kar v kosu jih cele dobro natrem s soljo in poprom ter dodam timijan (po okusu). Najprej jih v ponvi na hitro opečem v vročem olju, da ostanejo znotraj sočni. Nato pa jih na nizki temperaturi pokrite kuham če cca 20-30 minut. Na koncu jih preložim iz ponve na krožnik in pokrijem z alu folijo.

Nato v isti ponvi pripravim enchiliada omako, ki je bistvena za okusno jed. V posodici zmešam sledeče začimbe: kumino, origano, česen v zrnju, čili in mleto rdečo papriko. V ponvi segrejem (na srednjo temperaturi) žlico olja, poprašim z moko ter primešam začimbno mešanico ter jo s konstantnim mešanjem pražim par minut. Nato dodam paradižnikovo mezgo, pelate ter zalijem z jušno osnovo ter dodam jabolčni kis. Solim in popram po okusu. Kuham dobrih 20 minut. Ko se ohladi jo s paličnim mešalnikom zmiksam do gladkega.

Med kuhanjem omake narežem papriko na manjše kocke ter prav tako rdečo čebulo. Na hitro popečem v ponvi ter solim in popram. Sir naribam, koruzo dobro odcedim.

Ko so vse sestavine nared in ohlajene najprej z rokami “raztrgam” piščanca na čim manjše kose. Nato pričnem s s sestavljanjem tortilj. Vsako najprej na sredini namažem z eno žlico enchiliada omake, nanjo položim koščke piščanca, koruzo, papriko in čebulo ter potresem z malo sira. Tortiljo nato zavijem v rolo in položim v pekač. To ponovim za vse tortilje. Prelijem jih s preostankom enchiliada omake ter potresem s cheddar sirom. Pečem na 200° 20-30 minut. Vzamem ven, potresem z narezanim steblom domače čebule in pustim počivati pokrito z alu folijo (5-10min).

 

 

Be the first to comment

Komentiraj