
Goveja tagliata
Sestavine za 2 osebi
- 400 g goveje tagliate
- sol
- sveže mleti črni poper
- olivno olje
Priprava
Goveje meso solim in popram z obeh strani in premažem z olivnim oljem.
Ponev dobro segrejem na srednje visoko temperaturo. Meso spečem “medium” – 3 minute na vsaki strani. Popečem tudi robove.
Preden jo narežem in postrežem pustim počivati 5 min.
Ajdova kaša z olivami in suhimi paradižniki
Sestavine za 2 osebi
- 120 g ajdove kaše
- 1 manjša čebula
- 3 stroki česna
- 6 črnih oliv
- 4 vloženi posušenih paradižnikov v olivnem olju
- 1/2 žličke kurkume
- sol
- timijan
- poper
- 1 žlička mešanice azijskih začimb
Priprava
Na olivnem olju popražim nasekljano čebulo in strt česen. Ko čebula postekleni dodam nasekljane paradižnike in olive. Potresem z začimbami in dobro premešam.
Zalijem z malo vode in dodam ajdovo kašo. Kuham cca 15 min in sproti dodajam vodo, da se ajdova kaša skuha.
Komentiraj