Goveja tagliata in ajdova kaša z olivami in posušenimi paradižniki

Goveja tagliata

Sestavine za 2 osebi

  • 400 g goveje tagliate
  • sol
  • sveže mleti črni poper
  • olivno olje

Priprava

Goveje meso solim in popram z obeh strani in premažem z olivnim oljem.

Ponev dobro segrejem na srednje visoko temperaturo. Meso spečem “medium” – 3 minute na vsaki strani. Popečem tudi robove.

Preden jo narežem in postrežem pustim počivati 5 min.

Ajdova kaša z olivami in suhimi paradižniki

Sestavine za 2 osebi

  • 120 g ajdove kaše
  • 1 manjša čebula
  • 3 stroki česna
  • 6 črnih oliv
  • 4 vloženi posušenih paradižnikov v olivnem olju
  • 1/2 žličke kurkume
  • sol
  • timijan
  • poper
  • 1 žlička mešanice azijskih začimb

Priprava

Na olivnem olju popražim nasekljano čebulo in strt česen. Ko čebula postekleni dodam nasekljane paradižnike in olive. Potresem z začimbami in dobro premešam.

Zalijem z malo vode in dodam ajdovo kašo. Kuham cca 15 min in sproti dodajam vodo, da se ajdova kaša skuha.

Be the first to comment

Komentiraj