
Sestavine za 2 osebi
- 300 g govejih zrezkov
- 1 dcl belega vina
- 1 lovorjev list
- 1 žlica paradižnikovega koncentrata (paradižnikova mezga)
- timijan
- majaron
- sol
- poper
- 1 žlička gorčice
- 3 čebule
- 2 stroka česna
- olivno olje
Priprava
Goveje zrezke položim na desko, solim z obeh strani, pokrijem s folijo za živila in dobro potolčem. Nato jih namažem z gorčico in pustim na deski.
Čebulo nasekljam na manjše kose, česem strem in nasekljam.
Na olivnem olju v večji ponvi popražim čebulo in česen. Nato dodam zrezke in jih prekrijem s čebulo. Dodam paradižnikov koncentrat, začimbe ter zalijem z belim vinom.
Kuham na majhnem ognju cca. 2 uri. Po eni uri vzamem zrezke vn iz posode, čebulo pretlačim in nato zrezke vrnem nazaj v posodo.
Postrežem s pire krompirjem.
Komentiraj