Goveji zrezki v omaki

Sestavine za 2 osebi

  • 300 g govejih zrezkov
  • 1 dcl belega vina
  • 1 lovorjev list
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata (paradižnikova mezga)
  • timijan
  • majaron
  • sol
  • poper
  • 1 žlička gorčice
  • 3 čebule
  • 2 stroka česna
  • olivno olje

Priprava

Goveje zrezke položim na desko, solim z obeh strani, pokrijem s folijo za živila in dobro potolčem. Nato jih namažem z gorčico in pustim na deski.

Čebulo nasekljam na manjše kose, česem strem in nasekljam.

Na olivnem olju v večji ponvi popražim čebulo in česen. Nato dodam zrezke in jih prekrijem s čebulo. Dodam paradižnikov koncentrat, začimbe ter zalijem z belim vinom.

Kuham na majhnem ognju cca. 2 uri. Po eni uri vzamem zrezke vn iz posode, čebulo pretlačim in nato zrezke vrnem nazaj v posodo.

Postrežem s pire krompirjem.

 

 

Be the first to comment

Komentiraj