
Sestavine za 2 osebi
- 1 večji sladek krompir
- 100 g pancete
- 50 g cheddar sira
- 50 g rjavega fižola
- sol
- poper
- 1 žlička sladke mlete paprike v prahu
- 1 žlica mleka
Priprava
Krompir dobro očistim, operem in osušim. Z vilico ga prebodem na več koncih. Pečem ga v pečici 60 min na 200 °C.
Medtem prepražim slanino narezano na kocke, da rata hrustljava.
Ko je krompir pečen, ga prerežem na polovico in z žlico odstranim meso do lupine. Lupine postavim še za 10 min v pečico.
Krompirjevo meso pretlačim, dodam mleko, sol, poper, mleto papriko, fižol in dobro premešam.
V pečene lupine nadevam nadev, pretresem s panceto in naribanim cheddar sirom ter pečem še 10 min.
Postrežem s prilogo, v mojem primeru špinačo.
Komentiraj