Nadevan sladki krompir v pečici

Sestavine za 2 osebi

  • 1 večji sladek krompir
  • 100 g pancete
  • 50 g cheddar sira
  • 50 g rjavega fižola
  • sol
  • poper
  • 1 žlička sladke mlete paprike v prahu
  • 1 žlica mleka

Priprava

Krompir dobro očistim, operem in osušim. Z vilico ga prebodem na več koncih. Pečem ga v pečici 60 min na 200 °C.

Medtem prepražim slanino narezano na kocke, da rata hrustljava.

Ko je krompir pečen, ga prerežem na polovico in z žlico odstranim meso do lupine. Lupine postavim še za 10 min v pečico.

Krompirjevo meso pretlačim, dodam mleko, sol, poper, mleto papriko, fižol in dobro premešam.

V pečene lupine nadevam nadev, pretresem s panceto in naribanim cheddar sirom ter pečem še 10 min.

Postrežem s prilogo, v mojem primeru špinačo.

Be the first to comment

Komentiraj