Njoki z gorgonzolo in špinačo

Sestavine za 2 osebi

  • 250g njokov (recept tukaj)
  • 1 manjša čebula
  • 100g mlade špinače
  • 3 stroki česna
  • muškatni orešček
  • sol
  • beli poper
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 100g gorgonzole
  • parmezan
  • olivno olje

Priprava

V ponvi na olivnem olju popražim na drobno nasekljano čebulo in šesen. Ko čebula postekleni, dodam na koščke razdrobljeno gorgonzolo ter počakam, da se stopi. Dodam smetano in dobro premešam.

Začinim s soljo, belim poprom ter mletim muškatnim oreščkom. Dodam še cele liste mlade špinače in počakam, da usahne ter da se omaka zgosti.

Njoke skuham v slanem kropu, odcedim in stresem v ponev z omako.

Postrežem na krožnik, ter potresem s parmezanom.

Be the first to comment

Komentiraj