Pečene polnjene paprike

Sestavine za 4 osebe

  • 8 rdečih podolgovatih paprik (Rog)
  • 2 čebuli
  • 600g mletega mešanega mesa
  • 70g riža arborio
  • 2 stroka česna
  • 1 jajce
  • 1-2 vejice peteršilja
  • olivno olje
  • timijan
  • majaron
  • poper
  • sol

Priprava

Čebulo drobno nasekljam in popražim toliko, da oveni. Dodam mleto meso in ga pražim toliko časa, da zgubi tekočino. Vmes solim in začinim s timijanom, majaronom in črnim poprom. Meso lahko tudi malo zapečemo, da rata na delih malce temno rjave barve in s tem dobimo še intenzivnejši okus. Meso ohladim. Medtem skuham riž, na pol. Pred kuhanjem ga operem, da ostrenim odvečni škrob.

Ko je tudi riž hladen, zmešam v posodi mleto meso, riž, jajce in nasekljan peteršilj. Paprike operem, odrežem vrh (ter ga shranim za pokrov kasneje), očistim notranjost ter jih napolnim z nadevom in pokrijem z odrezanim pokrovom. Položim jih na naoljen pekač, pokapam z olivnim oljem ter pečem na 200° 45 minut. Zadnjih 5 minut vklopim žar funkcijo.

Be the first to comment

Komentiraj