Pirini njoki z gorgonzolo in šampinjoni

Pirini njoki

Sestavine za 2 osebi

  • 200 g pirine moke
  • 200 g pasirane skute
  • 3 rumenjaki
  • 20 g naribanega parmezana
  • ščepec soli
  • ščepec popra
  • ščepec muškatnega oreščka

Priprava

V skledi zmešam vse sestavine in dobro premešam, da nastane kepa. Desko za valjanje pomokam in maso razdelim na 3 enake kose. Vsako oblikujem v dolge kolobarje. Narežem jih na velikost njokov in vsakega posebej malce pritisnem z vilico.

Kuham v slani vodi toliko časa, da priplavajo na površje.

Omaka z gorgonzolo in šampinjoni

Sestavine za 2 osebi

  • 250g šampinjonov
  • 100 ml smetane za kuhanje
  • 1 šalotka
  • 2 stroka česna
  • 100 g gorgonzole
  • olivno olje
  • peteršilj
  • 0,5 dcl belega vina
  • sol, poper

Priprava

Šalotko in česen na drobno sesekljam in popražim na olivnem olju. Dodam šampinjone in zalijem z belim vinom. Kuham cca 15 min. Na koncu potresem s sesekljanim peteršiljem.

Nato šampinjone premaknem v drugo posodo. V posodo, kjer sem skuhal šampinjone zlijem smetano za kuhanje. Kuham toliko časa, da se malo zgosti. Nato dodam še narezano gorgonzolo in na nizkem ognju počakam da se tudi gorzgonzola stopi.

Ko so njoki kuhani jih odcedim in še vrele stresem v smetanovo omako in dobro premešam. Postavim na krožnik, naokoli potresem šampinjone.

Be the first to comment

Komentiraj