
Sestavine za 2 osebi
- 120 g riža Sant’ Andrea (Zlato Polje)
- 250 g piščančjih prsi
- 1 večja rdeča paprika
- 1 večja zelena paprika
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 4 dcl jušne osnove
- 2 manjši reči čebuli
- 2 stroka česna
- 1/2 žličke rdeče paprike v prahu
- 1/4 žličke čilija v prahu
- 1/2 žličke curryja v prahu
- 1 vejica svežega timijana
- sol, poper
- olivno olje
- 1 dcl belega vina
Priprava
Čebulo sesekljam in strem česen. Papriko narežem na manjše koščke. Piščančja prsa dobro osušim, solim in popram ter narežem na trakce.
V ponvi segrejem olivno olje, popražim čebulo in česen. Nato dodam piščanca in ga popečem. Nato dodam vse začimbe, paradižnikovo mezgo in riž, pomešam ter popražim 1-2 minuti. Zalijem z belim vinom in jušno osnovo ter dodam še narezano papriko.
Kuham 15-20 min, da se riž skuha in vpije tekočino. Po potrebi sproti dodajam vodo.
Komentiraj