Piščančja rižota s papriko

Sestavine za 2 osebi

  • 120 g riža Sant’ Andrea (Zlato Polje)
  • 250 g piščančjih prsi
  • 1 večja rdeča paprika
  • 1 večja zelena paprika
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 4 dcl jušne osnove
  • 2 manjši reči čebuli
  • 2 stroka česna
  • 1/2 žličke rdeče paprike v prahu
  • 1/4 žličke čilija v prahu
  • 1/2 žličke curryja v prahu
  • 1 vejica svežega timijana
  • sol, poper
  • olivno olje
  • 1 dcl belega vina

Priprava

Čebulo sesekljam in strem česen. Papriko narežem na manjše koščke. Piščančja prsa dobro osušim, solim in popram ter narežem na trakce.

V ponvi segrejem olivno olje, popražim čebulo in česen. Nato dodam piščanca in ga popečem. Nato dodam vse začimbe, paradižnikovo mezgo in riž, pomešam ter popražim 1-2 minuti. Zalijem z belim vinom in jušno osnovo ter dodam še narezano papriko.

Kuham 15-20 min, da se riž skuha in vpije tekočino. Po potrebi sproti dodajam vodo.

Be the first to comment

Komentiraj