Piščančji Pad Thai

Sestavine za 2 osebi

  • 125 riževih rezancev
  • 150g sojinih kalčkov
  • 300g piščančjih prsi
  • 2 jajci
  • 4-6 stebel mlade čebule
  • 2 stroka česna
  • sveži ingver (velikosti 1 stroka česna) – opcijsko
  • pol rdečega čilija/feferona (po okusu za dodatno pikantnost)
  • 1 pest neslanih arašidov
  • beli mleti poper
  • olje za višjo temperaturo (arašidovo, sončnično)
  • 1 žlica koruzne moke
  • pol limete
  • sol

Pad thai omaka

  • 3 žlice ribje omake
  • 3 žlice kečapa
  • 1 žlica worchestershire omake
  • sok pol limete
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 1 žlica sojine omake

Priprava

Pripravim omako, tako da zmešam vse sestavine za omako.

Piščančje prsi narežem na tanke trakce ter posolim, popram ter potresem z žlico koruzne moke. Česen, čili in olupljeni ingver na drobno nasekljam. Čebulo narežem na tanka kolesca, zeleni del pa lahko pustim v večjih koščkih ali trakcih. Jajca solim in dobro premešam/stepem. Arašide zdrobim na manjše koščke. Riževe rezance skuham po navodilih na embalaži – običajno jih nekaj minut namakamo v vreli vodi, odcedimo in operemo pod tekočo mrzlo vodo.

Vok dobro segrejem, dodam žlico olja ter cca 3min popečem piščanca. Odstranim ga iz voka. Dodam novo žlico olja na kateri na hitro popražim česen, čili in ingver. Dodam čebulo in pražim 1 minuto. Nato sestavine potisnem na stran. Na vroči sredini vlijem stepena jajca. Pustim, da zakrknejo nakar jih raztrgam na manjše kose in pomaknem na stran voka. V vok stresem “al-dente” kuhane rezance. Takoj jih prelijemo z pad thai omako  in pražimo 1 minuto. Nato v vok vrnemo meso, in vse sestavine dobro premešam. Dodam 2/3 sojinih kalčkov in polovico zdrobljenih arašidov.  Še enkrat vse skupaj dobro premešam in pražim max 1-2 minuti. Čisto na koncu po potrebi prilijem še malo vode, da pridobim na sočnosti.

Postrežem z rezino limete, ki jo med jedjo stisnemo čez rezance, malce arašidov in kalčkov.

 

 

Be the first to comment

Komentiraj