Rumpsteak z zelenjavo na žaru

Sestavine

  • rumpsteak (križ)
  • bučka
  • zelena solata
  • zelje
  • paradižnik
  • paprika
  • olivno olje
  • sol, poper

Priprava

Meso vzamem iz hladilnika vsaj 1 uro pred peko. Dobro ga namažem z oljem in začinim s soljo in poprom. Žar pripravim za direktno peko na najvišjo možno temperaturo.

Najprej spečem zelenjavo, ki sem jo le malce pokapal z olivnim oljem in solil. Pečem kar cele kose in jih kasneje narežem, ko postrežem meso. Zeljenjava je gotova v par minutah.

Nato gre na žar naš steak. Pečem ga cca 4-5 minut na vsaki strani. Če želim vidne rešetke, ga na vsaki strani zasukam za 90 stopinj. Ko je pečen (središčna temperatura na 60° za medium) pustim meso, da počiva vsaj polovico časa, kolikor se je pekel na žaru.

Zelenjavo narežem. Nanjo položim prav na tanke rezine narezano meso. Dober tek.

Be the first to comment

Komentiraj