
Sestavine
- rumpsteak (križ)
- bučka
- zelena solata
- zelje
- paradižnik
- paprika
- olivno olje
- sol, poper
Priprava
Meso vzamem iz hladilnika vsaj 1 uro pred peko. Dobro ga namažem z oljem in začinim s soljo in poprom. Žar pripravim za direktno peko na najvišjo možno temperaturo.
Najprej spečem zelenjavo, ki sem jo le malce pokapal z olivnim oljem in solil. Pečem kar cele kose in jih kasneje narežem, ko postrežem meso. Zeljenjava je gotova v par minutah.
Nato gre na žar naš steak. Pečem ga cca 4-5 minut na vsaki strani. Če želim vidne rešetke, ga na vsaki strani zasukam za 90 stopinj. Ko je pečen (središčna temperatura na 60° za medium) pustim meso, da počiva vsaj polovico časa, kolikor se je pekel na žaru.
Zelenjavo narežem. Nanjo položim prav na tanke rezine narezano meso. Dober tek.
Komentiraj