
Šampinjoni in puran v smetanovi omaki
Sestavine za 2 osebi
- pol čebule
- 300 g svežih šampinjonov
- 200 g puranjih prsi
- 1 vejica peteršilja
- 1 strok česna
- 120 g instant polente
- 1 žlica olivnega olja
- 100 ml smetane za kuhanje
- 1/2 dl belega vina
- sol
- poper
Priprava
V ponvi na olivnem olju popražim na drobno nasekljano čebulo in česen. Ko čebula postekleni dodam na trake narezana puranja prsa, čez par minut dodam še šampinjone, sol, poper ter vse zalijem z belim vinom. Ko se gobe skrčijo dodam še smetano in na nizki temperaturi kuham dalje. Na koncu dodam še svež nasekljan peteršilj in postrežem skupaj s polento.
Popečena polenta
Sestavine za 2 osebi
- 120 g instant polente
- sol
- 1 žlička olivnega olja
- voda
Priprava
Polento skuham po navodilih. Skuham tako, da ne bo preveč redka, ker jo bomo kasneje narezali in popekli. Ko je polenta skuhana pustim, da se ohladi. Na par kapljic olja jo popražim, da dobi skorjico. Pazim, da notri ostane mehka in sočna.
Komentiraj