
Sestavine za 2 osebi:
- 300g mesa (svinski vrat ali piščančja prsa)
- 2 čebuli
- 4 stroke česna
- sladko zelje (pol manjše oz četrtina večje glave)
- 2 čajni žlički vinskega kisa
- belo vino
- paradižnikova mezga
- olivno olje
- majaron
- rdeča paprika v prahu
- mleta kumina
- sol
- poper
Priprava
Ma olivnem olju na hitro popečem na kocke narezano meso. Nato ga spravim v krožniku. Na maščobi, ki je ostala popražim nasekljano čebulo. Ko porumeni dodam strt česen in meso. Malo podušim ter dodam na manjša koščke narezano sladko zelje. Dodam vse začimbe, paradižnikovo mezgo ter zalijem z belim vinom. Pokrito dušim 1-2h. Vmes dodam še malo vinskega (lahko tudi jabolčnega) kisa, za malo bolj intenziven okus.
Ponudim s kuhanim krompirjem.
Komentiraj