Sladko zelje z mesom

Sestavine za 2 osebi:

  • 300g mesa (svinski vrat ali piščančja prsa)
  • 2 čebuli
  • 4 stroke česna
  • sladko zelje (pol manjše oz četrtina večje glave)
  • 2 čajni žlički vinskega kisa
  • belo vino
  • paradižnikova mezga
  • olivno olje
  • majaron
  • rdeča paprika v prahu
  • mleta kumina
  • sol
  • poper

Priprava

Ma olivnem olju na hitro popečem na kocke narezano meso. Nato ga spravim v krožniku. Na maščobi, ki je ostala popražim nasekljano čebulo. Ko porumeni dodam strt česen in meso. Malo podušim ter dodam na manjša koščke narezano sladko zelje. Dodam vse začimbe, paradižnikovo mezgo ter zalijem z belim vinom. Pokrito dušim 1-2h. Vmes dodam še malo vinskega (lahko tudi jabolčnega) kisa, za malo bolj intenziven okus.

Ponudim s kuhanim krompirjem.

Be the first to comment

Komentiraj