
Sestavine za 2 osebi
- 160g špagetov
- 100g hamburške slanine
- 2-3 jajca
- parmezan
- sol
- poper
- olivno olje
Priprava
Carbonara je eden od tako imenovanih “enostavnih” receptov še posebej pri nas v Sloveniji….žal pa jo večina ljudi pripravlja s smetano 🙁
No jaz smetane v tem receptu ne uporabljam. Najprej dobro popečem na kocke narezano hamburško slanino (lahko tudi katero drugo slanino, tudi pršut). Bistveno je, da je na koncu hrustljavo.
V posodici razžvrkljam eno celo jajce jajce ter še 1-2 rumenjaka (odvisno od velikosti jajc). Solim, popram ter vanj dodam še nariban parmezan – naj ga bo kar nekaj (3 žlice).
V vrelo slano vodo dam špagete in jih skuham al dente. Preden špagete precedim shranim malo vode v kateri so se kuhali. Ta voda je zlata vredna saj vsebuje škrob, ki so ga spustile testenine. Odcejene testenine zmešam s popraženo panceto. Nato prelijem z zmešanimi jajci in na nizjem ognju mešam in kuham še približno 1 minuto. Vmes dodam vodo testenin, da dobim ravno pravšnjo sočnost.
Postrežem in na vrhu potresem še z malo parmezana.
🙂 To je res EDINI pravi način za Carbonaro. Njami!