Špageti carbonara

Sestavine za 2 osebi

  • 160g špagetov
  • 100g hamburške slanine
  • 2-3 jajca
  • parmezan
  • sol
  • poper
  • olivno olje

Priprava

Carbonara je eden od tako imenovanih “enostavnih” receptov še posebej pri nas v Sloveniji….žal pa jo večina ljudi pripravlja s smetano 🙁

No jaz smetane v tem receptu ne uporabljam. Najprej dobro popečem na kocke narezano hamburško slanino (lahko tudi katero drugo slanino, tudi pršut). Bistveno je, da je na koncu hrustljavo.

V posodici razžvrkljam eno celo jajce jajce ter še 1-2 rumenjaka (odvisno od velikosti jajc). Solim, popram ter vanj dodam še nariban parmezan – naj ga bo kar nekaj (3 žlice).

V vrelo slano vodo dam špagete in jih skuham al dente. Preden špagete precedim shranim malo vode v kateri so se kuhali. Ta voda je zlata vredna saj vsebuje škrob, ki so ga spustile testenine. Odcejene testenine zmešam s popraženo panceto. Nato prelijem z zmešanimi jajci in na nizjem ognju mešam in kuham še približno 1 minuto. Vmes dodam vodo testenin, da dobim ravno pravšnjo sočnost.

Postrežem in na vrhu potresem še z malo parmezana.

1 Comment

Komentiraj