Stir Fry puran z zelenjavo

Setavine za 2 osebi

  • 200g puranjih filejev
  • 120g riža (basmati)
  • 1 rdeča paprika
  • pol pora
  • 1 korenček
  • pol rdeče čebule
  • 2 stroka česna
  • kos ingverja (v velikosti enega stoka česna)
  • 1 žlica sojine omaka
  • 1 žlička ostrigine omake
  • 1 žlica sladko kisle čilijeva pekoča omake
  • 1 žlica koruzne moke
  • 1 žlica kečapa
  • 1 žlička sladke mlete paprike
  • sončnično olje
  • sol, poper

Priprava

Purana narežem na manjše koščke, začinim s soljo in poprom ter mleto rdečo parpiko ter potresem z žlico koruzne moke in dobro premešam.

Pripravim omako: v posodi zmešam sojino, sladko kislo ter ostrigino omako. Dodam žlico kečapa ter žličko sončničnega olja.

Priravim zelenjavo za v vok: papriko narežem na trakce in jih razpolovim, korenje z lupilnikoim narežem na tanke rezine, ki jih nato razpolovim, čebulo narežem, por narežem na trakce. Pripravim še na drobno nasekljan česen in ingver.

V vroč vok vlijem malo olja in na hitro popečem purana da se lepo zapeče z vseh strani ter ga poberem iz voka in shranim. Nato dodam že malo olja in prepražim res na hitro česen in ingver (ravno toliko da zadiši, ne sme se zažgati), nato hitro dodam še vso preostalo zelenjavo. Konstantno jo obračam, da se popeče toliko, da ni surova, mora pa ostati na zob. Dodam omako in meso, premešam in kuham vse skupaj še kako minuto ali dve.

Postrežem s kuhanim basmati rižem.

Be the first to comment

Komentiraj