
Sestavine za 6 tacosov
- 6 koruznih tortilj
- 1 avokado
- pol rdeče čebule
- četrt glave rdečega zelja
- 200g feta sira
- 3 vejice peteršilja
- 2 žlici majoneze
- 2 žlici kisle smetane
- 1 strok česna
- 1 žlička pekoče čili omake
- 1 limeta
- 18 očiščenih kozic
- sončnično olje
- kumina v prahu
- rdeča paprika v prahu
- česen v prahu
- poper
- sol
Priprava
Preden se lotim kuhanja si vnaprej pripravim vse sestavine.
Pripravim omako: kisla smetana, majoneza, sok 1/2 limete, pekoča čili omaka, česen v prahu in malo soli. Vse skupaj dobro premešam in dam v posodico za stiksnanje (angl. squeeze bottle -> link Amazon),
Na tanko narežem zelje. Čebulo narežem na manjše kocke. Avokado olupim ter ga narežem na tanke rezine in pokapam z limeto in malce posolim. Feta sir z rokami zdrobim v posodico. Peteršilj nasekljam.
Kozice potresem z malo soli in črnega popra, dodam žličko mlete kumine ter žličko rdeče paprike v prahu. Dodam še na zelo fino sesekljam česen in dobro premešam. Na malce olja jih v ponvi popražim 2-3 min na vsaki strani.
V isti ponvi nato na malce olja popečem tortilje. Tortilje zlagam eno zraven druge, da dobim žepke kamor bom vstavil prej pripravljene sestavine. Lahko uporabim tudi držalo za tacose (link Amazon)
Nadevam tacose:
- malo zelja
- tri kozice
- rdeča čebula
- malo omake
- peteršilj
- avokado
- feta sir
- še malo omake
Komentiraj