
Sestavine za 2 osebi
- 160g testenin (v receptu Orechiette De Cecco)
- 500g zelenih špargljev
- 50g parmezana
- 50g arašidov
- vejica peteršilja
- 1 žlička limoninega soka (1/4 limone)
- 4 stroki česna
- olivno olje
- sol
- poper
Priprava
Šparglje očistim (odstranim spodnjo tretjino/oleseneli del) ter jih skuham, da postanejo mehki. Odstranim jim vršičke in shranim. Ostalo narežem na koleščke.
Česen na hitro prepražim (toliko da zadiši) na olivnem olju.
S sekljalnikom zmeljem parmezan, arašide, peteršilj, česen, koleščke špargljev ter začinim s soljo, poprom ter dodam žličko limoninega soka in žličko olivnega olja.
Testenine skuham al dente. Preden jih odcedim shranim pol kozarca vode v kateri so se kuhale testenine. Omako (pesto) zmešam s testeninami, prilijem vodo in postrežem.
Komentiraj