Testenine s pestom iz špargljev

Sestavine za 2 osebi

  • 160g testenin (v receptu Orechiette De Cecco)
  • 500g zelenih špargljev
  • 50g parmezana
  • 50g arašidov
  • vejica peteršilja
  • 1 žlička limoninega soka (1/4 limone)
  • 4 stroki česna
  • olivno olje
  • sol
  • poper

Priprava

Šparglje očistim (odstranim spodnjo tretjino/oleseneli del) ter jih skuham, da postanejo mehki. Odstranim jim vršičke in shranim. Ostalo narežem na koleščke.

Česen na hitro prepražim (toliko da zadiši) na olivnem olju.

S sekljalnikom zmeljem parmezan, arašide, peteršilj, česen, koleščke špargljev ter začinim s soljo, poprom ter dodam žličko limoninega soka in žličko olivnega olja.

Testenine skuham al dente. Preden jih odcedim shranim pol kozarca vode v kateri so se kuhale testenine. Omako (pesto) zmešam s testeninami, prilijem vodo in postrežem.

Be the first to comment

Komentiraj