
Sestavine za 2 osebi
- 150g testenin (v receptu Orecchiette De Checco)
- 2 srednje veliki bučki
- 160 g tune v konzervi
- 3 stroki česna
- 3 fileji inčunov
- 1 vejica peteršilja
- beli poper mleti
- sol
- čiji (po okusu)
Priprava
Bučki s spiralnim rezalnikom narežem na tanke trakce ter jih skrajšam na manjše koščke ne daljše od 2cm. Namesto spiralnega rezalnika lahko uporabim tudi nož ali ribežnik. Dobro jih solim in pustim na cedilu, da iz sebe spustijo vodo.
Česen narežem na zelo tanke rezine. Peteršilj osmukam in na drobno nasekljam.
V večjo ponev dam olivno olje na katerem na hitro popražim česen in inčune. Nato dodam bučke in jih na srednji temperaturi kuham cca 5 minut z občasnim mešanjem, da iz njih odstranim še malo vode in da se skuhajo. Na koncu na njih stresem tuno kateri sem že prej odlil stran olje ter pokrijem.
Nato skuham testenine. Preden so kuhane shanim 0,5 – 1 dcl vode v kateri so se kuhale testenine. Odcejene dodam bučkam, dodam shranjeno vodo in dobro premešam, da se okusi povežejo.
Testenine razdelim na krožnike ter pokapam z olivnim oljem. Po okusu dodam še malo drobljenega čilija.
Komentiraj