
Tunin file v ponvi
Sestavine za 2 osebi
- 2 tunina fileja (cca 350 g) debeline 1-2 cm
- sol
- sveže mlet poper
- olivno olje
- limona
Priprava
Fileje tune operem pod mrzlo vodo in dobro osušim. Začinim s soljo in poprom ter namažem na eni strani z olivnim oljem.
Ponev dobro segrejem.
Fileja spečem na naoljeni strani cca 2 min. Preden ju obrnem ju namažem z olivnim oljem. Pečem še 2 min.
Ko sta fileja pečena ju postavim na desko in pokapam z limono.
File tune sem pripravil “well done”, lahko naredim tudi “medium” tako da pečem manj časa. Peka je odvisna od debeline fileja.
Zelenjava iz pečice
Sestavine za 2 osebi
- mlad krompir
- rdeča paprika
- por
- bučka
- olive
- kapre
- češnjev paradižnik
- sol
- poper
- 2 stroka česna
- paprika v prahu
- čebula v prahu
- 2 korenčka
- rožmarin
Priprava
Zelenjavo narežem na manjše kose in postavim v skledo. Dodam čebulo in papriko v prahu, rožmarin, sol in poper ter prelijem z olivnim oljem. Dobro premešam in postavim v pekač.
V ogreti pečici pečem na 220°C cca 40 min.
Komentiraj