
Sestavine za 2 osebi:
Sestavine za zeleno curry pasto
- 3-5 zelenih čilijev (odvisno koliko pikantno jed želim – lahko zamenjam za kak nepekoč čili oz zeleno papriko)
- četrt zelene paprike
- 3 stroki česna
- 2 šalotki
- 1 košček ingverja (velikosti enega stroka česna)
- par vejic peteršilja
- ščepec soli
- ščepec kumine
- ščepec belega popra
- nariban olupek 1 limete
Preostale sestavine za glavno jed
- 250 mL kokosovega mleka
- 300g piščančjih prsi
- 100g stročjega fižola
- 1 manjši jajčevec
- 10 manjših šampinjonov
- 1 žlica svetle sojine omake
- 2 žlici ribje omake
- 1 žlica rjavega sladkorja
- pol žlice sončničnega olja
- par listov bazilike
- 1 dodaten rdeč čili za dekoracijo in dodatno pikantnost (neobvezno)
- pol limete
Priprava
Najprej pripravim zeleno curry pasto: vse naštete sestavine dam v sekljalnik in čim bolj na fino zmeljem (to bi v bistvu moral naredit z možnarjem ampak…je zelo zamudno). V sekljalnik lahko dodam kako kapljico vode, tako bo postopek sekljanja bolj učinkovit.
Jajčevec olupim in narežem na grižljaj velike kose. Prav na take kose narežem tudi piščanca. Gobice narežem na rezine, stročji fižol prerežem na 3-4 enake kose.
V ponvi ali voku segrejem olje, dodam pripravljeno pasto in jo prepražim dobro minuto. Dodam kokosovo mleko in dobro premešam. Zatem dodam še sojino omako, ribjo omako ter rjavi sladkor in ponovno dobro premešam ter povrem. V ponev dam še preostale sestavine: piščanca, jajčevec, stročji fižol in šampinjone.
Pokrito kuham 10-15 min. Po potrebi dodam malo vode ali piščančje osnove.
Postrežem z basmati rižem in dekoriram z listi bazilike ter na tanke rezine narezanim rdečim čilijem ter pokapam z limetinim sokom.
Komentiraj