
Sestavine (za 2 osebi):
- 150 g širokih rezancev
- 8 kapesant
- 2 bučki (srednje velike)
- ½ bele čebule
- 1 strok česna
- 1 žlica masla
- 1 žlica olivnega olja
- 2 vejici peteršilja
- 0,5 dl belega vina (suho)
- 100 ml smetane za kuhanje
- sol in sveže mlet poper
Priprava
Rezance skuhamo v osoljeni vodi in prihranimo malo vode od kuhanja. Na olivnem olju popražimo drobno sesekljano čebulo in česen, nato dodamo štiri nasekljane kapesante, ki jih na hitro popečemo. Zalijemo z belim vinom in pustimo nekaj minut, da alkohol izhlapi. Dodamo narezane bučke, rahlo posolimo in popopramo, nato prilijemo smetano za kuhanje in po potrebi kanček vode od testenin, da dobimo lepo povezano omako. Vmešamo še sesekljan peteršilj in kuhanim rezancem primešamo omako. Preostale cele kapesante spečemo posebej na maslu in jih na koncu položimo na vrh testenin.
Komentiraj