
Sestavine za 2 osebi
- 300 g belega fižola (cannellini) – konzerva
- 150 g koruze – konzerva
- 250 g češnjevega paradižnika
- 1 kumara
- pol rdeče paprike
- pol zelene paprike
- pol manjše čebule
- 6 zelenih oliv
- 200 g zmrznjenih kozic
- 50 g pire (surove)
- sol
- beli poper
- peteršilj
- česen v prahu
- olivno olje
- vinski kis
Priprava
Piro skuham. Kozice skuham/spečem v ponvi. Fižolu in koruzi s pomočjo cedila odlijem vodo. Kumaro olupim in narežem na kocke. Čebulo na tanko nasekljam. Češnjev paradižnik razrežem na četrtine. Prav tako narežem papriko na kocke. Olive narežem na kolobarje.
V posodi zmešam vse sestavine, začinim s soljo in belim poprom, dodam česen v prahu ter peteršilj ter zalijem z olivnim oljem. Kisam po okusu. Postavim za 60 min v hladilnik, da se vse skupaj ohladi.
Komentiraj