Solata s kozicami, stročnicami in zelenjavo

Sestavine za 2 osebi

  • 300 g belega fižola (cannellini) – konzerva
  • 150 g koruze – konzerva
  • 250 g češnjevega paradižnika
  • 1 kumara
  • pol rdeče paprike
  • pol zelene paprike
  • pol manjše čebule
  • 6 zelenih oliv
  • 200 g zmrznjenih kozic
  • 50 g pire (surove)
  • sol
  • beli poper
  • peteršilj
  • česen v prahu
  • olivno olje
  • vinski kis

Priprava

Piro skuham. Kozice skuham/spečem v ponvi. Fižolu in koruzi s pomočjo cedila odlijem vodo. Kumaro olupim in narežem na kocke. Čebulo na tanko nasekljam. Češnjev paradižnik razrežem na četrtine. Prav tako narežem papriko na kocke. Olive narežem na kolobarje.

V posodi zmešam vse sestavine, začinim s soljo in belim poprom, dodam česen v prahu ter peteršilj ter zalijem z olivnim oljem. Kisam po okusu. Postavim za 60 min v hladilnik, da se vse skupaj ohladi.

Be the first to comment

Komentiraj