Špageti z morskimi sadeži

Sestavine za 2 osebi

  • morski sadeži (pedoči, kozice, škampi)
  • olivno olje
  • peteršilj
  • 2 stroka česna
  • belo vino
  • sol
  • poper
  • čili
  • 150g špagetov
  • 200g šalše (paradižnikove omake)

Priprava

Pedoče očistim (odstranim bradico), kozice in škampe olupim, kakega pustim celega. V ponvi segrejem olivno olje na katerem za 2-3 minute popražim na drobno nasekljan česen in morske sadeže. V tem času se školjke odprejo, rakci in kozice pa dobijo lepo oranžno barvo. Solim in popram in dodam res malček čilija. Zalijem z vinom in pokuham par minut, da vino izhlapi. Na tem mestu dodam še malo nasekljanega peteršilj. Zalijem s paradižnikovo omako ter pokrito kuham še kako minuto da se okusi povežejo.

Medtem skuham špagete al dente. Ko so kuhani jih odcedim in dam v omako kjer jih dobro premešam in pokuhljam na nizkem ognju.

 

Be the first to comment

Komentiraj