
Sestavine za 2 osebi
- morski sadeži (pedoči, kozice, škampi)
- olivno olje
- peteršilj
- 2 stroka česna
- belo vino
- sol
- poper
- čili
- 150g špagetov
- 200g šalše (paradižnikove omake)
Priprava
Pedoče očistim (odstranim bradico), kozice in škampe olupim, kakega pustim celega. V ponvi segrejem olivno olje na katerem za 2-3 minute popražim na drobno nasekljan česen in morske sadeže. V tem času se školjke odprejo, rakci in kozice pa dobijo lepo oranžno barvo. Solim in popram in dodam res malček čilija. Zalijem z vinom in pokuham par minut, da vino izhlapi. Na tem mestu dodam še malo nasekljanega peteršilj. Zalijem s paradižnikovo omako ter pokrito kuham še kako minuto da se okusi povežejo.
Medtem skuham špagete al dente. Ko so kuhani jih odcedim in dam v omako kjer jih dobro premešam in pokuhljam na nizkem ognju.
Komentiraj