
Sestavine za 2 osebi
- 8 mini tortilj
- polovica avokada
- 1 paradižnik
- pol rdeče čebule
- grški jogurt
- žlička majoneza
- polovica limete
- gamberi
- kumina (mleta)
- rdeča paprika (v prahu)
- beli poper (mleti)
- 1 strok česna
- vejica peteršilja
- sol
Priprava
Tortilje na vročem olju na hitro popečem in iz njih naredim “žepke” v katere bom kasneje nadeval sestavine za tacose.
Avokado prepoplovim in iz ene polovice naredim 8 rezin. Čebulo narečem na tanke krhlje. Paradižnik narežem na tanke rezine.
Jogurtovo omako pripravim iz grškega jogurta, majoneze, malo limetinega soka, na drobno sesekljanega česna in peteršilja. Po okusu solim in popram z belim poprom.
Gambere potresem s kumino, rdečo papriko, belim poprom in soljo ter na vročem olivnem olju na hitro popečem z obeh strani.
S pripravljenimi sestavinami nadevam tortilje. Na vrhu jih prelijem z jogurtovo omako.
Komentiraj