
Sestavine:
- 30 g čilijevih kosmičev
- 3 stroki česna (10 g) – drobno sesekljani ali naribani
- 1 manjša čebula (40–50 g) – drobno nasekljana
- 1/2 žličke sladkorja (2–3 g)
- 1/2 žličke soli (2–3 g)
- 200 ml rastlinskega olja
Priprava
Segrej olje in popraži čebulo:
V manjši kozici segrej olje na srednji temperaturi. Dodaj nasekljano čebulo in jo praži približno 8–10 minut, dokler ne postane zlato rjava.
Dodaj česen:
Ko je čebula že lepo zlatorjava, dodaj česen. Praži še 1–2 minuti, da česen zadiši – pazi, da se ne zažge.
Dodaj ostale sestavine:
Zdaj ugasni ogenj in takoj v olje streseš:
– čilijeve kosmiče
– sladkor
– sol
– po želji sezamova semena
Premešaj in pusti stati:
Dobro premešaj in pusti, da se olje popolnoma ohladi v kozici. V tem času se bo čili navzel vseh arom.
Prelij v kozarec in shrani:
Ohlajeno čili olje prelij v steklen kozarec s pokrovom. Hraniti v hladilniku do 3 tedne.
Komentiraj