Angus steak s toskanskim belim fižolom in črnim ohrovtom

Sestavine za 2 osebi

  • 2 goveja (angus) steak-a debeline vsaj 2cm
  • en šopek črnega ohrovta (ita. cavolo nero)
  • 300g kuhanega belega fižola (cannellini, ali druga podobna vrsta)
  • pol čebule
  • 2 stroka česna
  • olivno olje
  • čilijevi kosmiči
  • parmezan
  • poper
  • groba morska sol

Priprava

V ponvi na olivnem olju prepražim na drobno nasekljano čebulo. Medtem črnemu ohrovtu odstrami stebla in mehki del narežem na trakce. Česen strem/drobno nasekljam. Oboje dodam v ponev in dobro premešam. Fižol odcedim in ga primešam v ponev. Kuham toliko časa, da se ohrovt zmehča. Na koncu dodam še nariban parmezan in pokrijem.

Steak pripravim na žaru. Preden ga dam na žar, ga z brisačko osušim, premažem z olivnim oljem in potresem z grobo soljo in poprom. Na zelo visoki temperaturi ga na direktnem ognju opečem na obeh straneh 2 minuti na vsaki strani. Nato ga z indirektnim pečenjem pečem toliko časa, da dobim središčno temperaturo 52° (medim rare). Steak zavijem v alu folijo in pustim počivati 3 minute. V tem času središčna temperatura še naraste in na krožnik postrežemo tako perfektno medium pečen steak.

Vse skupaj postavim na krožnik, fižol potresem z mletimi čilijevimi kosmiči.

Be the first to comment

Komentiraj