
Sestavine za 2 osebi
- 2 goveja (angus) steak-a debeline vsaj 2cm
- en šopek črnega ohrovta (ita. cavolo nero)
- 300g kuhanega belega fižola (cannellini, ali druga podobna vrsta)
- pol čebule
- 2 stroka česna
- olivno olje
- čilijevi kosmiči
- parmezan
- poper
- groba morska sol
Priprava
V ponvi na olivnem olju prepražim na drobno nasekljano čebulo. Medtem črnemu ohrovtu odstrami stebla in mehki del narežem na trakce. Česen strem/drobno nasekljam. Oboje dodam v ponev in dobro premešam. Fižol odcedim in ga primešam v ponev. Kuham toliko časa, da se ohrovt zmehča. Na koncu dodam še nariban parmezan in pokrijem.
Steak pripravim na žaru. Preden ga dam na žar, ga z brisačko osušim, premažem z olivnim oljem in potresem z grobo soljo in poprom. Na zelo visoki temperaturi ga na direktnem ognju opečem na obeh straneh 2 minuti na vsaki strani. Nato ga z indirektnim pečenjem pečem toliko časa, da dobim središčno temperaturo 52° (medim rare). Steak zavijem v alu folijo in pustim počivati 3 minute. V tem času središčna temperatura še naraste in na krožnik postrežemo tako perfektno medium pečen steak.
Vse skupaj postavim na krožnik, fižol potresem z mletimi čilijevimi kosmiči.
Komentiraj