
Sestavine za 8 bombet
- 500 g gladke bele moke
- sezamova semena
- 180 mL mleka
- 50 mL vode
- 1 suhi kvas
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlička soli
- 80 g masla
- 2 jajci
Priprava
Moko stresem v posodo za mesenje testa. Na sredini naredim jamico v katero stresem žličko sladkorja in suhi kvas ter zalijem z toplim mlekom ter premešam. Pustim vzhajati 10-15 minut. Nato primešam 1 razžvrkljano jajce, stopljeno maslo, vodo in sol. Gnetem dobrih 10 minut. Testo pokrijem z alufolijo ter pustim vzhajati v predhodno ogreti pečici na 35°. Med vzhajanjem naj bo pečica ugasnjena. Testo je gotovo, ko se njegova količina podvoji.
Testo nato razdelim na 8 enakih delov in z njimi naredim kroglice tako, da jih s prsti vlečem navznoter da je vrh kroglice napet. Kroglice položim na pekač obložen s peka papirjem ter vsako kroglico s prsti pritisnem da dobim debelejšo “palačinko” debeline 1cm. Na vrh potresem res majhno količino moke ter pokrijem s folijo za živila in pustim vzhajati eno uro. Med tem časom se tudi “palačinke” skoraj podvojijo v velikosti.
Pečico ogrejem na 200°C. Jajce za premaz dobro razžvrkljam in s čopičem predivno namažem bombete. Nato jih potresem s sezamovi semeni. Pečem na srednji rešetki 15-20 minut. Ko so pečene jih ohladim na rešetki pokrite z vlažno krpo.
Uporabim jih za slastne domače burgerje:
Komentiraj