Domače burger bombete

Sestavine za 8 bombet

  • 500 g gladke bele moke
  • sezamova semena
  • 180 mL mleka
  • 50 mL vode
  • 1 suhi kvas
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 žlička soli
  • 80 g masla
  • 2 jajci

Priprava

Moko stresem v posodo za mesenje testa. Na sredini naredim jamico v katero stresem žličko sladkorja in suhi kvas ter zalijem z toplim mlekom ter premešam. Pustim vzhajati 10-15 minut. Nato primešam 1 razžvrkljano jajce, stopljeno maslo, vodo in sol. Gnetem dobrih 10 minut. Testo pokrijem z alufolijo ter pustim vzhajati v predhodno ogreti pečici na 35°. Med vzhajanjem naj bo pečica ugasnjena. Testo je gotovo, ko se njegova količina podvoji.

Testo nato razdelim na 8 enakih delov in z njimi naredim kroglice tako, da jih s prsti vlečem navznoter da je vrh kroglice napet. Kroglice položim na pekač obložen s peka papirjem ter vsako kroglico s prsti pritisnem da dobim debelejšo “palačinko” debeline 1cm. Na vrh potresem res majhno količino moke ter pokrijem s folijo za živila in pustim vzhajati eno uro. Med tem časom se tudi “palačinke” skoraj podvojijo v velikosti.

Pečico ogrejem na 200°C. Jajce za premaz dobro razžvrkljam in s čopičem predivno namažem bombete. Nato jih potresem s sezamovi semeni. Pečem na srednji rešetki 15-20 minut. Ko so pečene jih ohladim na rešetki pokrite z vlažno krpo.

Uporabim jih za slastne domače burgerje:

Be the first to comment

Komentiraj