
Sestavine za 3 lepinje
- 300g bele moke
- 20g svežega kvasa
- 2dcl tople vode
- ščepec sladkorja
- 1 žlička soli
Priprava
Testo zamesim en dan prej in ga vzhajam najprej 1-2 uri in ga vmes samo parkrat obrnem. Nato ga pokritega dam v hladilnik.
Pred samo peko vzamem pekač in nanj položim peka papir. Testo razdelim na 4 dele in ga s pomočjo moke oblikujem v manjše kepe, ki jih nato sploščim ter pomokam. Pokrijem s folijo in pustim počivati cca 15min.
Nato s prsti kepice še bolj sploščim, da niso debele več kot pol centimetra. Pomokam in pustim počivati še 15 min.
Medtem ogrejem pečico na 275°C. Pred peko lahko lepinje po vrhu že malce zarežem z nožem.
Pečem 10-12min. Lepinje vzamem iz pečice, jih poškropim z vodo in pokrijem s krpo, da se ohladije in ratajo mehke.
Komentiraj