Domače lepinje

Sestavine za 3 lepinje

  • 300g bele moke
  • 20g svežega kvasa
  • 2dcl tople vode
  • ščepec sladkorja
  • 1 žlička soli

Priprava

Testo zamesim en dan prej in ga vzhajam najprej 1-2 uri in ga vmes samo parkrat obrnem. Nato ga pokritega dam v hladilnik.

Pred samo peko vzamem pekač in nanj položim peka papir. Testo razdelim na 4 dele in ga s pomočjo moke oblikujem v manjše kepe, ki jih nato sploščim ter pomokam. Pokrijem s folijo in pustim počivati cca 15min.

Nato s prsti kepice še bolj sploščim, da niso debele več kot pol centimetra. Pomokam in pustim počivati še 15 min.

Medtem ogrejem pečico na 275°C. Pred peko lahko lepinje po vrhu že malce zarežem z nožem.

Pečem 10-12min. Lepinje vzamem iz pečice, jih poškropim z vodo in pokrijem s krpo, da se ohladije in ratajo mehke.

Be the first to comment

Komentiraj