Sestavine:
- 2kg rdečega krompirja
- 500g ostre moke
- 2 jajci
- sol
Priprava
Krompir dobro operem in neolupljenega dam v lonec z mrzlo vodo. Skuham ga do mehkega, dobro odcedim ter še vročega olupim ter stisnem s stiskalecem za krompir. Pomembno je to narediti, ko je krompir vroč, da zgubi čimveč vode. Nato počakam da se stisnjem krompir ohladi.
Polovico moke stresem na desko za valjanje ter na sredini naredim jamico. V njej razžvrkljam jajci, ter solim. Nato počasi vmešavam moko ter stisnjen krompir, da vse skupaj rata homogena in gladka kepa oziroma hlebček.
Razrežem ga na enakomerne cca 200g kose, ki jih nato oblikujem v dolge kače s premerom cca 2cm. To nato narežem na kratke svalke, ter polagam na peka papir.
Delno jih dam v zamzovalnik in shranim, druge pa skuham v slanem kropu toliko časa, da priplavajo na površje.
Komentiraj