Piščanec na pivovski pločevinki

Sestavine

  • 1 cel piščanec
  • 1 mala pločevinka piva
  • 1/2 limone
  • timijan
  • olivno olje
  • sol
  • poper

Priprava

Pločevinko piva odprem in jo polovico odlijem (beri: spijem :D) , vanj nato stisnem pol limone, dodam kako svežo začimbo – jaz sem sicer dal rožmarin ki je precej močnega okusa. Vsebino pločevinke bo dobesedno vsrkalo v piščanca zato moramo biti pazljivi pri okusih, ki jih damo vanjo.

Suhe začimbe dobro premešam v posodici. Količine si določite sami po okusu. Piščanca nato nasadimo na pločevinko, tako da sam “sedi” na pločevinki.

Piščanca nato namažem z olivnim oljem ter nato dobro pretresem z začimbno mešanico.

Pečem ga na indirektni vročini (170°-190°) cca 1 uro 15 min do 1 uro in pol. Vmes po potrebi dodamo oglje, sicer pa ga ne odpiramo, da s tem ne zgubljamo toplote. Na koncu lahko še preverimo temperaturo ob kosti ki naj bo nad 75°C.

Be the first to comment

Komentiraj