
Sestavine
- 1 cel piščanec
- 1 mala pločevinka piva
- 1/2 limone
- timijan
- olivno olje
- sol
- poper
Priprava
Pločevinko piva odprem in jo polovico odlijem (beri: spijem :D) , vanj nato stisnem pol limone, dodam kako svežo začimbo – jaz sem sicer dal rožmarin ki je precej močnega okusa. Vsebino pločevinke bo dobesedno vsrkalo v piščanca zato moramo biti pazljivi pri okusih, ki jih damo vanjo.
Suhe začimbe dobro premešam v posodici. Količine si določite sami po okusu. Piščanca nato nasadimo na pločevinko, tako da sam “sedi” na pločevinki.
Piščanca nato namažem z olivnim oljem ter nato dobro pretresem z začimbno mešanico.
Pečem ga na indirektni vročini (170°-190°) cca 1 uro 15 min do 1 uro in pol. Vmes po potrebi dodamo oglje, sicer pa ga ne odpiramo, da s tem ne zgubljamo toplote. Na koncu lahko še preverimo temperaturo ob kosti ki naj bo nad 75°C.
Komentiraj