
Sestavine
Piščanec
- kos piščančjih prsi
- timijan
- česen v prahu
- olivno olje
- sol
- poper
- mleta rdeča paprika v prahu
- 1 žlica sojine omake
Preliv
- grški jogurt
- 2 stroka česna
- 1 žlica majoneze
- 2 žlički gorčice
- česen v prahu
- 1 vejica peteršilja
- sol
- poper
- jabolčni kis
- 1/2 limone
Solata
- 1 avokado
- 10 češnjevih paradižnikov
- 1 rdeča čebula
- 2 mali pločevinki koruze
- pol manjša glave zelene solate
- 1 manjša kumara
Priprava
Iz piščančjih prsi naredim dva zrezka. Začinim jih na obeh straneh s soljo in poprom, timijanom in česnom v prahu ter papriko v prahu. Prelijem z malo olivnega olja in sojino omako. V marinadi naj piščanec odleži vsaj 30 min.
Pripravim preliv za solato tako, da zmešam vse zgoraj naštete sestavine.
Češnjeve paradižnike razrežem na četrtine. Solato razrežem na trakce. Čebulo nasekljam na manjše kose. Kumaro olupim in narežem na tanke rezine. Avokado olupim in narežem. Vse sestavine položim v dovolj veliko skledo oz dve (porcijska solata).
Nato se lotim peke piščanca. Pečem ga na žaru na visoki temperaturi cca 5 minut na vsaki strani. Na koncu ga pustim še 5 min počivati preden ga zrežem na trakce in položim na solato. Vse skupaj prelijem s solatnim prelivom.
Komentiraj