
Sestavine
- pol vrečke suhega kvasa
- 1 dcl mlačne vode
- 250g bele gladke moke
- 3 stroki česna
- vejica peteršilja
- kocka masla
- 70g grškega jogurta
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlička soli
Priprava
Maslo stopim, v njem na hitro pokuham na drobno nasekljam česen, da lepo zadiši.
Pripravim testo. V vodo stresem kvas in dodam sladkor. Pustim vzhajati 15 minut. Nato dodam grški jogurt, moko ter malo stopljenega masla s česnom – dodam ga le toliko da testo dobi okus po česnu. Ostalo shranim za na konec.
Vse skupaj dobro pregnetem in oblikujem v kepo. Dam v posodo, namažem z olivnim oljem ter posodo pokrijem s folijo. Pustim vzhajati 2 uri.
Po dveh urah testo razdelim na 6 kosov in oblikujem kroglice. Pokrite ponovno pustim počivati cca 15 minut.
Teflonsko ponev segrejem na zelo visoko temperaturo. Vsako kroglico nato zvaljam v podolgovato palačinko. Med valjanjem testo potresem s peteršiljem. Pečem cca minuto na vsaki strani. Če smo vse naredili prav se med pečenjem na testu pojavljajo mehurji.
Pečen kruh dam na krožnik in ga premažem s prej shranjenim stopljenim maslom in česnom.
Ploski kruh ali tudi Naan (indijski flatbread) je odlična priloga enolončnicam, juham ali pa tudi dobra enostavna samostojna jed.
Komentiraj