
Sestavine za 2 osebi:
Za pečeno osnovo:
-
1 glava cvetače (narezana na cvetke)
-
4-6 manjših krompirjev (neolupljenih, narezani na kose)
-
1 pločevinka čičerike (odcejena)
-
3 žlice olivnega olja
-
Sol, poper, mleta kumina, kurkuma (ali curry), dimljena paprika
Omaka:
-
150g humusa
-
150gi grškega jogurta
-
1 žlica soka kislih kumaric
-
1 žlička čilijevega olja
- mleta rdeča paprika, dimljena rdeča paprika, sol, poper
Za posip:
- 1-2 žlički čilijevega olja – receput tukaj
-
Svež peteršilj ali koriander
Priprava:
Krompir in cvetačo premešaj z oljem in začimbami. Razporedi po pekaču (peki papir) skupaj s čičeriko.
Peci pri 200 °C okoli 30 minut, da se vse lepo zapeče.
Medtem zmešaj humus, jogurt in preostale sestavine za osvežujočo omako.
Postrezi: omako razmaži po krožniku, dodaj pečeno zelenjavo, pokapaj s čilijevo omako in posuj s peteršiljem.
Komentiraj