Pečena cvetača z mladim krompirjem in čičeriko s humus-jogurt omako & čilijevim prelivom

Sestavine za 2 osebi:

Za pečeno osnovo:

  • 1 glava cvetače (narezana na cvetke)

  • 4-6 manjših krompirjev (neolupljenih, narezani na kose)

  • 1 pločevinka čičerike (odcejena)

  • 3 žlice olivnega olja

  • Sol, poper, mleta kumina, kurkuma (ali curry), dimljena paprika

Omaka:

  • 150g humusa

  • 150gi grškega jogurta

  • 1 žlica soka kislih kumaric

  • 1 žlička čilijevega olja

  • mleta rdeča paprika, dimljena rdeča paprika, sol, poper

Za posip:

  • 1-2 žlički čilijevega olja – receput tukaj
  • Svež peteršilj ali koriander

Priprava:

Krompir in cvetačo premešaj z oljem in začimbami. Razporedi po pekaču (peki papir) skupaj s čičeriko.

Peci pri 200 °C okoli 30 minut, da se vse lepo zapeče.

Medtem zmešaj humus, jogurt in preostale sestavine za osvežujočo omako.

Postrezi: omako razmaži po krožniku, dodaj pečeno zelenjavo, pokapaj s čilijevo omako in posuj s peteršiljem.

Be the first to comment

Komentiraj