Prebranec brez mesa

Sestavine za 2 porciji

  • 2 beli čebuli
  • 1 manjša rdeča paprika
  • 1 konzerva rjavega fižola
  • 1 konzerva belega fižola
  • rdeča paprika v prahu
  • čili v prahu
  • sol, poper
  • 1 žlička vegete
  • česen v prahu
  • olivno olje
  • malo paradižnikove mezge

Priprava

Na večje kose narezano osoljeno čebulo pražim na na olju, da porumeni. Dodam narezano papriko, paradižnikovo mezgo in malo vode od fižola ter začimbe po okusu.

V plasteh v glineno posodo nalagam fižol in pripravleno mešanico čebule in paprike. Bistveno je, da ohranim zadostno količino vode od fižola, da vse skuapaj ne rata presuho ko bo pečeno.

Pečem v pečici cca 40min na 200°C. Preden ponudim pustim da počiva 10 min.

Be the first to comment

Komentiraj