Trikotniki z blitvo in rikoto

Sestavine

  • 1 kg blitve
  • 3 jajca
  • 2 šalotka ali 1 večja čebula
  • 2 stroka česna
  • 250 g rikote
  • sol
  • poper
  • vlečeno testo
  • olivno olje

Priprava

Na olivnem olju popražim šalotko in česen. Dodam oprano in osušeno blitvo (če ni mlada jo razkosam na manjše kose). Kuham toliko časa da blitva usahne in postane mehka. Odstavim in malo ohladim.

V skledi zmešam blitvo z dvemi jajci, rikoto ter začinim s soljo in poprom. Vse dobro premešam.

Vlečeno testo razrežem na kvadrate. Na vsak kvadrat dam žlico ali dve pripravljene zmesi, zvijem v trikotnikin odprte robove potlačim z vilico, da masa ne bi uhajala.

Vse položim na pekač obložen s peka papirjem in premažem z enim stepenim jajcem.

Pečem 20-25 min na 180°C oz toliko dolgo, da ratajo trikotniki zlato rumene barve.

Be the first to comment

Komentiraj