
Quesadillas
Sestavine za 4 osebe
- 8 manjših pšeničnih tortilj
- 1 mala pločevinka koruze
- 1 mala pločevinka fižola
- 1 manjša zelena paprika
- 2 zrela paradižnika
- 1 rdeča čebula
- 2 stroka česna
- fajita mix mešanica začimb
- sol
- 200 – 300 g cheddar sira
- olivno olje
Priprava
V ponvi sotiram na kocke sesekljano čebulo in strt česen. Dodam na kocke narezano papriko in paradižnik, opran in precejen fižol ter koruzo in vse skupaj potresem z začimbami.
Kuham toliko časa, da se sestavine lepo razpustijo vendar ne preveč – želim da paprika še vedno malo hrusta.
Medtem naribam cheddar sir in pripravim dovolj prostora za zlaganje tortilj.
Sestavljam tako: polovico tortilje pretresem s sirom, nanj položim 1-2 velike žlice zelenjave, ki jo potresem s sirom. Tortiljo prepognem na pol in jo malce stisnem da ostane zvita. Nato v dovolj veliki ponvi segrejem par kapljic olja in ga segrejem. Tortiljo položim v ponev (če imamo dovolj veliko lahko pačemo dve hkrati) in jo pečem par minut na vsaki strani, toliko da postane lepe zapečene barve, sir notri pa stopljen.
Tortilje narežem na trikotnike in postrežem z omako.
Omaka
Sestavine
- majoneza
- kisla smetana
- čili v prahu
- paprika v prahu
- česen v prahu
- sol
- kumina
- kajenski poper
Priprava
Majonezo in kislo smetano dam v razmerju 1:3. Začinim s preostalimi sestavinami po okusu.
Komentiraj