Ajdove palačinke s špinačo in mozarello

Sestavine

  • Masa za palačinke
    • ajdova moka
    • olivno olje
    • sol
    • mleko
    • voda
    • jajce
  • Fila
    • čebula
    • česen
    • špinača
    • kisla smetana
    • rikota (lahko tudi skuta)
    • mozarella

Priprava

Na olivnem olju in popraženi čebuli sotiram česen in špinačo.
Odstranim špinačo in odcedim vodo nazaj v ponev. Pustim malo čebule in česna v posodi. Na temu pokuham kislo smetano in rikoto.

Maso za palačinke pripravim iz zgoraj navedenih sestavin in jih spečem v ponvi.

Palačinke namažem z smetanovo omako, položim špinačo, na fete narezno mozarello. Pomažem pekač z maslom. Zavijem palačinke in pečem na 200°, da se mocarela stopi.

 

Be the first to comment

Komentiraj