Bučkina juha

Sestavine

  • 1 kg bučk
  • 1 večja čebula
  • 4 stroki česna
  • 5-10 listov bazilike
  • 5-10 vejic drobnjaka
  • 200 mL smetane za kuhanje
  • 500 mL zelenjavne jušne osnove ali 1-2 kocke
  • 1 žlica masla
  • 1 žlica olivnega olja
  • sol
  • poper

Priprava

V večjem loncu na maslu in olivnem olju popražim čebulo, dodam česen ter na manjše koščke narezane bučke. Dodam sol in poper. Po nekaj minutah vse skupaj zalijem z zelenjavno osnovo ter malo vode (odvisno od tega koliko gosto juho želim). Dodam drobnjak in baziliko.

Kuham 20 min na nizkem ognju. Nato s paličnim mešalnikom zmiksam do gladkega. Dodam smetano in dobro premešam.

Postrežem z jušnimi kroglicami ali popečenim kruhom.

Be the first to comment

Komentiraj