Bučkine palačinke

Sestavine za 2 osebi

  • 1 velika bučka
  • 1 jajce
  • 30 g parmezana
  • 1-2 žlici moke
  • sol, poper
  • poper
  • 2 lista sveže bazilike
  • olivno olje

Priprava

Bučko naribam, solim in postavim v cedilo, da odteče odvečna voda. Vmes lahko bučko potisnem na cedilo, da še malo spusti tekočino. Baziliko sesekljam in naribam parmezan.

V skledi dobro zmešam naribane bučke, parmezan, moko, jajce in začimbe tako, da dobim zmes dovolj tekočo oz. ne preveč gosto, da bom lahko ulil palačinke (gostoto doziram z moko).

V vročo ponev kapnem 2 kaplici olivnega olja, nalijem maso cca 0,5 cm debelo in spečem na obeh straneh.

Zraven postrežem solato Coleslaw.

Be the first to comment

Komentiraj