
Setavine za 2 osebi
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 160 g kuskusa
- 220 mL vode
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1 ščepec sladkorja
- 1 ščepec soli
- 1 vejica peteršilja
- 3 listi bazilike
- 150 g feta sira
- 3 žlice olivnega olja
- sveže mleti poper
Priprava
Slano vrelo vodo prelijem čez kuskus in pustim počivati 10 minut, da se kuskus skuha. Nato dodam 1 žlico olivnega olja in z vilco zdrobim.
V ponvi na olivnem olju preprapiž čebulo in česen kateri vmes dodam ščepec sladkorja in paradižnikovo mezgo. Ko čebula postane malce rjava dodam razpolovljene paradižnike ter potresem s soljo in poprom. Kuham 5 minut. Nato združim v posodi skupaj kuskus, nasekljan peteršilj ter omako s paradižniki in dobro premešam.
Na vrhu potresem še z malce nasekljanega peteršilja in bazilike in zdrobljeno feto.
Komentiraj