Pečene paprike s feta sirom

Sestavine za 2 osebi

  • 2 podolgovati rdeči papriki
  • 70g feta sira
  • 1 strok česna
  • 1 vejica peteršilja
  • olivno olje
  • sol, poper

Priprava

Česen na drobno nasekljam. Prelijem za ga z olivnim oljem in pustim počivati.

Paprike prerežem po dolgem in očistim (odstranim semena). Namažem jih z olivnim oljem v katerem je nasekljam česen ter posolim. Pečem na 200°C 30 minut.

Feta sir nadrobim v nasekljan česen, dodam na drobnno nasekljan peteršilj ter dobro premešam. Po 30 minutah pečenja paprik jih nadevam z mešanico feta sira. Nato jih pečem na 180° še 10-15minut.

Postrežem tople ali hladne.

Na sliki je poleg paprik še ajdova kaša s porom ter pečena piščančja prsa.

Be the first to comment

Komentiraj