
Sestavine za 2 osebi
- 300 g blitve
- 120 g testenin
- 3 stroki česna
- 2 žlici krušnih drobtin
- 4 inčuni
- parmezan
- poper
- sol
- čili (po okusu)
- olivno olje
Priprava
Najprej skuham blitvo in jo dobro odcedim. Nato pripravim drobtine: na ponvi brez olja jih popečem da dobijo zlato rjavo barvo.
V večji posodi na olivnem olju na hitro prepražim česen, da zadiši. Nato dodam inčune in jih s kuhalnico razkosam. Dodam blitvo. Pokuham še par minut, dodam sol, poper, pokrijem in dam na stran.
Vodo v kateri se je kuhala blitva uporaibm za pripravo testenin. Skuham jih al dente.
V posodo v kateri je blitva dodam še malo parmezana, kuhane testenine ter 2 žlici vode v kateri so se kuhale testenine. Dobro premešam, da se okusi povežejo. Potresem z drobtinami in postrežem. Po okusu lahko dodam tudi malo mletega čilija.
Komentiraj