Ričet

Sestavine

  • 2 večja korenčka
  • 1 čebula
  • 1 por
  • 250g ječmena
  • 1 pločevinka rjavega fižola
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 3 stroki česna
  • peteršilj
  • 2 manjša krompirja
  • 250g prekajenega mesa
  • 1 lovorjev list
  • sol, poper

Priprava:

Ječmen čez noč namočim, zjutraj ga operem in dam v lonec s svežo vodo. Vode naj bo za cca 3-4x toliko kot ječmena. Kuham ga cca 30 minut z lovorjevim listom in suhim mesom.
V ločeni posodi prepražim čebulo in por, dodam česen in korenje ter dušim 10 minut. Krompir narežem na kocke. Dušeno zelenjavo in vse preostale setavine združim k ječmenu in kuham če cca 30minut.

Nato ugasnem in pustim da se sestavine povežejo. Meso prav tako narežem na kocke in ga vrnem v ričet.

Be the first to comment

Komentiraj