
Sestavine
- 2 večja korenčka
- 1 čebula
- 1 por
- 250g ječmena
- 1 pločevinka rjavega fižola
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 3 stroki česna
- peteršilj
- 2 manjša krompirja
- 250g prekajenega mesa
- 1 lovorjev list
- sol, poper
Priprava:
Ječmen čez noč namočim, zjutraj ga operem in dam v lonec s svežo vodo. Vode naj bo za cca 3-4x toliko kot ječmena. Kuham ga cca 30 minut z lovorjevim listom in suhim mesom.
V ločeni posodi prepražim čebulo in por, dodam česen in korenje ter dušim 10 minut. Krompir narežem na kocke. Dušeno zelenjavo in vse preostale setavine združim k ječmenu in kuham če cca 30minut.
Nato ugasnem in pustim da se sestavine povežejo. Meso prav tako narežem na kocke in ga vrnem v ričet.
Komentiraj